רוזלך, כמו שלא טעמתם מעולם - רשת בתי קפה לנדוור - רשת בתי קפה לנדוור

בלוג

Rozalach_133

רוזלך, כמו שלא טעמתם מעולם

24.06.17

ההברקה המתוקה של לנדוור

כל מי שטעם את הרוזלך של לנדוור, במילוי שוקולד נוטלה או במילוי ממרח לוטוס, יודע שמדובר בקינוח ממכר. הוא פריך מבחוץ, נמס מבפנים, מתוק מתוק אבל עם נגיעה מלוחה, וכשהוא יוצא מתנור הלבנים, כל בלוטות הטעם מתעוררות לחיים חדשים. כמה פשוט – ככה גאוני. לא פלא שהרוזלך של לנדוור הפך לשם דבר, ושזה מכבר מדובר באחד הקינוחים הפופולריים בכל סניפי הרשת ברחבי הארץ.

מישהו בלנדוור ראה כי טוב והחליט לקחת את ההברקה הזו עוד צעד קדימה. האתגר השתלם, וכך במזל טוב נולדה מהדורה מוגבלת של ארבעה רוזלך חדשים בטעמי עולם שונים. התוצאות מרחיקות לכת, ופסטיבל רוזלנד חוגג את הניצחון המתוק.

אז מי משתתף בפסטיבל?

 

רוזלך צרפתי עם גבינה, פירורים ופירות יער

דמיינו את המפגש המרגש: העטיפה הפריכה והנימוחה פוגשת קרם פטיסייר עם גבינות ריקוטה ומסקרפונה, בשילוב של שוקולד לבן ושברי עוגיות חמאה. השחיתות המענגת הזו מוגשת בלי טיפת בושה על מצע של רוטב פירות יער אדמדמים. אכן צרפתי להפליא אבל יש תרגום בעברית, ולכן כל אחד יכול להבין שמדובר ברוזלך שקשה לעמוד בפניו.

 

רוזלך צרפתי

 

רוזלך שוויצרי עם מרשמלו ושוקולד חלב

מה יכול להיות יותר שוויצרי מקרם שוקולד מריר משובח, קוביות שוקולד חלב מובחר והרבה מרשמלו. כשכל זה נכנס לתנור הלבנים עטוף בבצק השמרים המדהים של הרוזלך – הספירה לאחור מתחילה. ואז זה יוצא… ומוגש על מצע גנאש שוקולד, שסופג אליו בשמחה את המרשמלו הנמס לקראתו… וכל השאר היסטריה.

המנה המטריפה הזו אהובה במיוחד על הסועדים הצעירים של לנדוור, וההורים במקרה הזה כן טומנים את ידם בצלחת.

רוזלך שוויצרי

 

רוזלך תאילנדי – בננה לוטי

לא מקפחים את טעמי המזרח הרחוק ואת הבננה-לוטי האקזוטי. הרוזלך התאילנדי מפתיע את החך כבר בנגיסה הראשונה והמענגת במילוי של ריבת חלב, קוקוס ובננה מקורמלת. השילוב המדהים עם הבצק האפוי הופך את הרוזלך הזה לתענוג קולינרי. הקינוח האקסטרימי הזה בהחלט מעורר געגועים לחופים זהובים, עצי קוקוס, ומים כחולים. סוואדיקה!

רוזלך תאילנדי

 

רוזלך אמריקאי – חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

במקרה הזה מדובר ללא ספק ברוזלך הנועז ביותר, שפותח את לב ליבו אפילו לביסלי גריל. המילוי המתוק-מלוח כולל חמאת בוטנים, ריבת חלב, שוקולד חלב, שברי בוטנים מסוכרים שמספקים קראנץ' מתקתק,  וביסלי גריל שמעניק את הטאץ' המלוח. מישהו הצליח ליצור הרמוניה בלתי רגילה בין כל המרכיבים האלה, שרק מתעצמת במהלך השידוך עם בצק השמרים האפוי.

רוזלך אמריקאי

 

לפני שהכיף יחמוק לכם מהחך…

פסטיבל רוזלנד פתח את שעריו לקהל ב-21 במאי, וצפוי להסתיים ב-30 ביוני. עד אז אפשר ליהנות בכל בתי הקפה של רשת לנדוור מכל ששת המופלאים – אבא שוקולד, אמא לוטוס, וכל הרביעייה המדהימה שיצאה לביקור קצר באוויר העולם. כמו בכל משפחה, הם גם דומים וגם שונים, ולכל אחד יש את הייחוד שלו. הבחירה שלכם וההנאה מובטחת.

לתפריט הקינוחים של לנדוור >>

חזרה לבלוג